Pokorený Hearthstone?

23.01.2017 20:42

(recenzia kartovky Underworld č.2)

 

Kartičkári! Máte plné zuby tridsaťminútových súbojov proti defenzívnym Druidom, okukaných kariet s fantasy tematikou, či nutnosti dokupovať nové boostre alebo misie, ak si chcete siahnuť na najvyššie priečky ranked hrania? Inými slovami: omrzel vás Heartstone a hľadáte alternatívu? Potom je tu pre vás Underworld, jednoduchá, ale zábavná kartovka pre nenáročných.

 

Krvavé zúčtovanie na zamrznutom jazere, neľútostný pästný súboj uprostred kamenného nádvoria, zdemolovaná ulica počas búrkovej noci... Aj také miesta a deje prináša kartový Underworld pre tablety, inšpirovaný najnovším dielom rovnomennej filmovej série, ktorá umne kríži sci-fi a mestskú fantasy.

Ocitnete sa v epicentre bojov medzi upírmi, lykanmi (ako aj ich krížencami) a ľuďmi. Každú frakciu zastupuje jeden hrdina, tzv. Šampión (za upírov samozrejme nemôže chýbať Selene v s chladne pôvabnou tvárou Kate Beckinsale). Šampión sa počas každého súboja "leveluje" ako v RPG, pričom získava rôzne vychytávky, ako napríklad silnejšie strely alebo vylepšenie boja nablízko. Okrem neho vykladáte na hraciu plochy jednotky (units) typu šofér sanitky, detektív z oddelenia vrážd, vodca svorky, protestujúci dav, zúrivý lykan a podobne. Každá má svoje štatistiky, niektoré si vzájomne pomáhajú v boji. Samozrejme, ako v každej CCG, aj tu máme karty rozdelené podľa hojnosti výskytu (basic, common, rare, epic a legendary).

Ale pozor, to najpodstatnejšie: to, že máte v balíku legendárku, ešte neznamená, že zákonite vyhráte! Aj so základným balíčkom (plus mínus pár commoniek, ktoré získate z prvých boostrov - otvoria sa zadarmo každých 6 či 8 hodín) sa dajú uhrať pekné výsledky. Zatiaľ som to dotiahol na Rank 3, a to nemám v balíku nič lepšie než JEDNU rare kartu - aj tú som získal náhodou. Takže platiť netreba, aj keď hra vám každú chvíľu pripomína, že práve prebieha nejaká "výhodná" akcia...

Stačí plniť misie (každých cca. 12 hodín dostanete 3 úlohy, za splnenie každej pár mincí a po splnení všetkých troch tzv. Elder pack zdarma), skúšať rôzne taktiky, zľahka vylepšovať balík a baviť sa. Iste, nie je to hra s nepreberným množstvom možností, ponúka naozaj len na kosť otesaný (ale zábavný!) herný systém, no čo je podstatné, pre príležitostné hranie je ako stvorená. A atraktívna tematika mestských súbojov bytostí s nadprirodzenými schopnosťami veľmi príjemne roztáča kolieska hráčovej fantázie: každý jeden zápas predstavuje akoby samostatný mikropríbeh.

Slovom, je to zadara, graficky oku lahodiace, dobre ozvučené a tematicky svieže. Na krátke posedenia pri tablete asi momentálne väčšiu namotávku nenájdete.

 

Mark E. Pocha

 

Hodnotenie (z hľadiska casual hráča): 5/5

 

Ďalší pohľad na hru nájdete TU.