TOMU NEUVERÍTE! (prvé ohlasy na román Na Dušičky zomrieš)

12.04.2018 20:23

Prešlo sotva pár týždňov od vydania prvého slovenského slasheru Na Dušičky zomrieš, a už tu máme čitateľské recenzie, s ktorými sa priam roztrhlo vrece. A väčšina sa zhoduje v hodnotení na piatich hviezdičkách z piatich! Osobne si tiež myslím, že ide o moju najlepšiu knihu, či už z hľadiska kompozičného (spája niekoľko dejových i časových línií), alebo aj psychologického. Čitatelia sa vyjadrili o knihe takto:

 

"Vyrastal som na legendárnych slasheroch 90tych rokov. Medzdi ne samozrejme patria aj pokračovania kultového Halloweenu. Autor sa viac menej inšpiroval svojským originálom v podaní R. Zombie-ho, čo samozrejme nemusí byť každému po vôli. No ja osobne to "žeriem."
Pútavo napísané, gradácia deja zachovaná a famózne vyvrcholenie na koniec." 

Peter Murín, fotograf

 

"Popravdě jsem se na tuhle knihu hodně těšil. A vůbec nezklamala, spíše naopak ještě předčila moje očekávání. Mark se zde nechal inspirovat několika známými slasher horory. Přidal k tomu humor, sex, ještě víc gore než je ve slasheru zvykem a výsledkem je skvělý knížní hororový slasher, který by si každý fanoušek tohto žánru rozhodně měl přečíst."

Smokey666, bloger

 

"Mark dokázal opäť vystavať nadmieru zaujímavý príbeh disponujúci všetkým, čo romám tohto typu má obsahovať – od dobre vykreslených postáv hlavných antagonistov príbehu, cez vtipné (občas až príliš, rehotal som sa ako dilinko) situácie, sexuálne motívy (veľakrát len ako myšlienkové očakávania tej-ktorej postavy), skvele napísané a prirodzene podané dialógy až po brutálne, temer zvrátené momenty, ktorých je v knihe viac ako dosť. Ale o ne predsa v horore ide!"

Juraj Grežďo, spisovateľ

 

Slovenský hororový underground ďakuje za vašu priazeň, a bodaj by vám to vydržalo čo najdlhšieehehehehehhh...

Hodnotiť Na Dušičky zomrieš a podporiť SK horor sa dá napr. na:

https://www.martinus.sk/?uItem=305342

https://www.databazeknih.cz/knihy/na-dusicky-zomries-374589

prípadne goodreads.com alebo na českej databázie legie.info.